Η αποθήκευση καυσόξυλων σε υπόστεγο είναι η καλύτερη

Λόγοι για καυσόξυλα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τη χρήση καυσόξυλων ως πηγή θερμότητας και ομορφιάς. Έχει χαμηλό κόστος ή μπορεί ακόμη και να είναι δωρεάν εάν έχετε τη δική σας πηγή. Είναι ένας ανανεώσιμος πόρος και, εάν συγκομιστεί σωστά, μπορεί να είναι χρήσιμος για τα δάση και τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η καύση ξύλου είναι καυσόξυλα βρώμικη, οι νέες ξυλόσομπες υψηλής απόδοσης και οι ξυλόφουρνοι εξωτερικού χώρου έχουν πολύ καθαρή καύση, φθάνοντας συχνά σε βαθμολογία απόδοσης πάνω από 80%. Δεν απαιτεί ρεύμα. Σε μια κρύα, χιονισμένη νύχτα όταν σβήνει το ρεύμα, δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από μια καυτή φωτιά για να στριμώξετε με την οικογένειά σας. Οι συσκευές που χρησιμοποιούνται για την καύση ξύλου είναι αρκετά πολλές αυτές τις μέρες. Από τυπικές σιδερένιες ξυλόσομπες μέχρι σαπουνόπετρα και σμάλτο, υπάρχουν πολλές ελκυστικές επιλογές για την καύση ξύλου. Υπάρχει, φυσικά, το αγαπημένο μου: ανοιχτό τζάκι μέσα σε ένα ελκυστικό τζάκι. Τίποτα άλλο δεν συγκρίνεται. Μια φωτιά είναι όμορφη, ρομαντική και – ένα πρόσθετο πλεονέκτημα – αναβάλλει τη θερμότητα.

Απόκτηση καυσόξυλων

Εάν δεν έχετε καυσόξυλα στην ιδιοκτησία σας, η προμήθεια καλού ξύλου μπορεί να είναι κάτι σαν πρόκληση. Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι οι αγγελίες στην τοπική εφημερίδα σας. Ελέγξτε επίσης τον τηλεφωνικό κατάλογο. Όπου μένω δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις ανατρεπόμενα φορτηγά γεμάτα καυσόξυλα παρκαρισμένα γύρω από την πόλη με μια πινακίδα προς πώληση πάνω τους. Εδώ είναι το κόλπο. Πολλοί άνθρωποι που πουλάνε καυσόξυλα τα κόβουν, τα χωρίζουν και τα φορτώνουν στο φορτηγό τους για να σας τα παραδώσουν. Αυτό το ξύλο μπορεί να είναι λεπτό ξύλο, αλλά δεν πρέπει να το κάψετε μέχρι να παλαιώσει σωστά για τουλάχιστον ένα χρόνο. Μια καλή επιχείρηση καυσόξυλων θα πουλά σωστά παλαιωμένα καυσόξυλα που είναι έτοιμα προς χρήση.

Αποθήκευση και παλαίωση καυσόξυλων

Είτε παίρνετε καλά καρυκευμένο ξύλο είτε πρόκειται να το παλαιώσετε μόνοι σας, χρειάζεστε ένα κατάλληλο μέρος για να το αποθηκεύσετε. Πολλοί άνθρωποι απλώς στοιβάζουν τα ξύλα τους και τα σκεπάζουν με μουσαμά. Αυτός είναι ένας από τους χειρότερους τρόπους αποθήκευσης καυσόξυλων. Ο μουσαμάς παγιδεύει την υγρασία από το ξύλο και το έδαφος και λειτουργεί σαν σάουνα. Αυτό αποτρέπει το στέγνωμα του ξύλου σε εύλογο χρονικό διάστημα και μπορεί να προάγει τη σήψη. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης καυσόξυλων είναι σε ένα υπόστεγο. Κάτι απλό θα κάνει, μια οροφή και τρεις πλευρές λειτουργούν καλύτερα. Αυτό επιτρέπει την άφθονη ανταλλαγή αέρα και την εύκολη πρόσβαση στο αποθηκευμένο ξύλο σας. Συνιστώ την εγκατάσταση κάποιου είδους δαπέδου. ακόμα και αρκετές ίντσες χαλίκι με πλαστικό από κάτω λειτουργεί καλά. Το πλαστικό θα λειτουργήσει ως φράγμα υδρατμών και θα κρατήσει την υγρασία κάτω από τους κορμούς, ενώ ταυτόχρονα θα αποθαρρύνει τα πλάσματα και τα παράσιτα.

Το πράσινο ξύλο πρέπει να στοιβάζεται χαλαρά στο υπόστεγο για καυσόξυλα και να το αφήνετε για μια εποχή, ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας. Αυτό θα δημιουργήσει ξηρά, καθαρά καυσόξυλα. Εάν αγοράσετε το ξύλο σας ήδη καρυκευμένο, τότε η διατήρηση του στο ξυλόστεγο σας θα εξασφαλίσει ότι δεν θα συλλέξει υγρασία από το έδαφος ή ως αποτέλεσμα της βροχής ή του χιονιού.

Κατασκευή και τοποθέτηση του υπόστεγου σας με καυσόξυλα

Εάν δεν έχετε ήδη υπόστεγο για καυσόξυλα, τότε η κατασκευή ενός είναι η φθηνότερη και καλύτερη μέθοδος για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα. Μπορείτε να βρείτε σχέδια ξυλόστεγου στο διαδίκτυο πολύ εύκολα. Αποκτήστε ένα πακέτο που περιλαμβάνει οδηγίες κατασκευής, πολλές επιλογές σχεδιασμού και μια λίστα υλικών. Αυτό θα κάνει τη λήψη υλικών φθηνότερη και ευκολότερη. Μεταφέρετε τα σχέδια και τη λίστα υλικών σας σε πολλά ναυπηγεία προμηθειών ή καταστήματα κιβωτίων και λάβετε μια προσφορά. Συχνά θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την επιχείρησή σας. Μόλις αγοράσετε τα υλικά σας, ο προμηθευτής σας πιθανότατα θα χαρεί να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε κατά τη διαδικασία κατασκευής.

Σχέδια υπόστεγου καυσόξυλων

Όταν σχεδιάζετε την τοποθέτηση του υπόστεγου καυσόξυλων σας, βεβαιωθείτε ότι σκέφτεστε την προσβασιμότητα. Σε μια κρύα, χιονισμένη νύχτα δεν θέλετε να χρειαστεί να τρέξετε παντού για να πάρετε ξύλα. Σκεφτείτε την κατεύθυνση από την οποία συνήθως προέρχεται ο καιρός και κοιτάξτε το άνοιγμα σας μακριά από αυτό. Το υπόστεγο σας δεν θα κάνει και πολύ καλό εάν μέσα του φυσάει πάντα βροχή και χιόνι. Θυμηθείτε επίσης ότι είτε εσείς είτε κάποιος άλλος παραδίδει καυσόξυλα, θα πρέπει να τα μετακινήσετε από ένα όχημα στο υπόστεγο αποθήκευσης. Πρέπει να τοποθετήσετε το υπόστεγο για καυσόξυλα ώστε να μπορείτε να το γεμίζετε και να το αδειάζετε με ευκολία. Αν δεν νιώθετε ότι μπορείτε να κάνετε και τα δύο καλά, σκεφτείτε ότι το γέμισμα γίνεται μόνο μία φορά, ενώ θα παίρνετε καυσόξυλα όλο το χειμώνα.

Περίληψη

Τα σωστά παλαιωμένα και αποθηκευμένα καυσόξυλα αποτελούν μια καθαρή και ικανοποιητική πηγή θερμότητας. Είναι ανανεώσιμο, αποδοτικό, οικονομικό και όμορφο. Προγραμματίστε καλά την αποθήκη σας και θα διαπιστώσετε ότι απολαμβάνετε κάθε πτυχή της εμπειρίας σας θέρμανσης με ξύλο. Ακόμα κι αν απλά καίτε μια μικρή ποσότητα ξύλου κάθε χρόνο για την ατμόσφαιρα, το να έχετε στεγνώσει σωστά, εύκολα προσβάσιμα ξύλα θα κάνει την κατασκευή της φωτιάς ευκολότερη και πιο ευχάριστη.